Nyheter på Medlefors

2017 06 7  ●  Folkhögskola  Konferens 

ABF OCH MEDLEFORS PRESENTERAR FÖRDJUPAT SAMARBETE

Skellefteås två största och mest anrika institutioner inom folkbildning presenterar idag ett fördjupat samarbete inför framtiden med förhoppningen att tillsammans kunna nå ännu fler med ännu mer folkbildande verksamhet, fackliga studier, intressanta utbildningar och spännande kultur.

– Det första steget i detta är att ABF i höst flyttar till nya lokaler på Medlefors. ABF:s ordförande Anders Svedjevik:Vi är jätteglada att det här har blivit klart. Från ABF ser vi det här som en fantastisk möjlighet både för oss och alla som vi samarbetar med. Ett närmare samarbete kommer att gynna båda våra organisationer. Men det kommer också att gynna alla våra medlemsorganisationer, samarbetsparter, elever, deltagare och alla våra andra vänner.

ABF kommer att flytta sina kontorslokaler till Medlefors. Man kommer också att lägga all studiecirkelverksamhet som man gör i egen regi på Medlefors och mycket av den kultur- och föreläsningsverksamhet man nu har kommer organisationerna nu att göra tillsammans. Medlefors ordförande Kennet Andersson:

-Vi ser ABF som en stor tillgång och en samarbetspartner som delar vår värdegrund. Tillsammans kan vi växa oss ännu starkare.

ABF:s ordförande Anders Svedjevik och ombudsman Mikael Stenlund tillsammans med Medlefors ordförande Kennet Andersson och rektor Annamaria Hedlund sammanfattar tillsammans:

-Våra organisationer kompletterar varandra och borde kunna vara ett stöd för varandra i våra respektive kärnverksamheter. Vi ser det här som ett första steg i ett långsiktigt samarbete som kommer att gynna hela Skellefteå Kommun och alla som precis som vi älskar folkbildning.

 
NYHETSARKIV