Nyheter på Medlefors

2017 06 7  ●  Folkhögskola  Konferens 

ETT TUSENTAL NORDKAP-TURISTER GÖR PIT-STOP PÅ MEDLEFORS

Pressmeddelande 2017-05-19

I sommar kommer upp mot 1600 turister att övernatta på Medlefors Folkhögskola & Konferens i Skellefteå via ett samarbete med en europeisk researrangör.

-Det är ett fantastiskt tillskott av gästnätter under perioden maj-september då vi normalt sett har en något lägre beläggning, säger Martin Hedqvist, marknadschef på Medlefors Folkhögskola & Konferens. De första bussarna kommer redan den 23 maj.

Det handlar om europeiska bussturister som kommer att tillbringa ett halvt dygn i Skellefteå. Det är en stor turoperatör som fattat beslutet att satsa på Medlefors efter att ha tagit del av marknadsföring av Skellefteå som besöksmål och anläggningens goda recensioner på internet. På tisdag är det upp till bevis eftersom de första gästerna är turguider som ska bekanta sig med anläggningen och vad som erbjuds i form av kost och logi.

Hoppas på fler säsonger

– Ja, det är ett hårt och målmedvetet arbete som ligger bakom där förstås hela personalen gjort ett kanonjobb och gör detta möjligt. En laginsats helt enkelt,  säger Martin. Vårt engagemang inom DCB-projektet (Destination Capacity Building in Swedish Lapland) och samarbetet med Visit Skellefteå har också bidragit. Vår ambition är nu att visa att vi och hela Skellefteå har mycket att erbjuda så att vi får fortsatt förtroende även kommande säsonger.

Turisterna kommer att övernatta på väg mot, och även på hemvägen, från det populära resmålet Nordkap. Förutom att övernatta kommer de också att äta middag och frukost på Medlefors.

Perfekt basbeläggning

-För vår del innebär det här en perfekt basbeläggning, vilket gör det lättare att planera personal och även medför att vi kan hålla en jämn och hög service för våra övriga sommargäster, avslutar Martin Hedqvist.

 
NYHETSARKIV