Nyheter på Medlefors

2015 02 17  ●  Folkhögskola  Konferens 

Internationell kock ska ta Medlefors till nya gastronomiska höjder

Genom åren har Medlefors Folkhögskola & Konferens i Skellefteå fått en matmässig position och ryktbarhet som gett eko inte bara över Norrland utan även resten av landet. ”Konferens-Sveriges godaste mat!” är exempel på de uppskattande omdömena.

Nu tar man nästa steg, ledda av internationellt kände kocken Lennart Lagnehag, med ambitionen att erbjuda kurs- & konferensgästerna matupplevelser som definitivt är något utöver det vanliga.

– Det känns enormt spännande att få mixa Medlefors starka mattraditioner med mina internationella erfarenheter, säger Lennart Lagnehag.

Lagnehag började sin bana i Århus på 1990-talet innan hans köksmästarkarriär förde honom vidare till Köpenhamn och därefter Storbritanniens matscen.

– Jag blev kvar i England ett drygt decennium, huvudsakligen inom Fine Dining, det vill säga med fokus på exklusivare och mer helomfattande matupplevelser
som inbegriper allt från läge och lokaler till själva matlagningen, säger Lagnehag.

På Medlefors leder Lennart, sedan hösten 2014, arbetet på hotell- och konferensanläggningen som Food and Beverage Manager.
Lennart som är mycket drivande person har även tagit plats i Medlefors ledningsgrupp.
– Det känns väldigt inspirerande att ha fått förtroendet av Medlefors att se till att vi når målet att erbjuda Sveriges godaste mat! säger Lennart Lagnehag.

Lennart Lagnehag

Lennart Lagnehag

 

 
NYHETSARKIV