Föreläsningar & aktiviteter

Vi hjälper till att förändra ditt nästa möte.

I och med att Medlefors driver en folkhögskola så har vi andra möjligheter än just den traditionella konferensanläggningen. Visst vi har vår omtalade restaurang men vi har även våra omtalade pedagoger och lärare. Önskar du och din organisation eller företag mer än den vanliga konferensen så hjälper vi mer än gärna till att krydda den med en föreläsning, workshop eller en aktivitet som bryter upp, fyller ut eller ger en extra energiboost till er grupp. Fråga oss gärna vad vi kan göra så skräddarsyr vi ditt nästa möte.

Nedan ser du ett axplock vad vi kan erbjuda dig.

För bokningsinformation eller offertförfrågan klicka här.

 

Livsstilsförändring

En föreläsning om att hitta kraft och inspiration till bestående livsstilsförändringar.

Stresshantering

Kan med fördel läggas före ex minutmassage, avslappning eller mindfullness. Bli medveten om vad som gör dig stressad och få verktyg som kan hjälpa dig att klara stressen i vardagen bättre.

Mindfulness

Mindfulness handlar om sinnesnärvaro. Genom att vara medvetet närvarande i nuet kan vi förbättra vår hälsa, ta mer genomtänkta beslut, bli mer flexibla i tanken, förbättra sömnen och bli mer vardagslyckliga. Teori blandas med praktiska övningar.

Kemiska hälsorisker

Vad kan kemikalier ha för påverkan på kroppen? Hur hanterar man kemikalier hemma och på arbetsplatsen?

Bästa maten för hälsan – finns den?

Maten har stor betydelse för vår hälsa, men kostråden är en djungel. Under föreläsningen reder vi ut begreppen med utgångspunkt i det som florerar i media och visar på vad forskningen säger.

Rygghälsa – stark, smidig och smärtfri

Du får förståelse för ryggens uppbyggnad och funktion och får prova på praktiska forskningsledande övningar som förebygger och behandlar ryggbesvär.

Lycka och njutning

Vad är lycka? Varför njuter vi av mat? Kan man vara förälskad livet ut? Ur ett biologiskt perspektiv tar föreläsningen upp vad njutning är och varför vi blir lyckliga. Det här föredraget kan vara ett inför en Prova-på-aktivitet.

Hantera konflikter framgångsrikt

Det är väl knappast någon som är emot framgångsrik konflikthantering?  Ändå finns många exempel på hur tillknäppt och tungt det kan bli. Här beskrivs hur konflikter kan berika relationer och arbetsgrupper men också hur förödande vissa konflikter kan bli. Översiktliga modeller och metoder som var och en kan ta till sig och använda sig av.

Grupputveckling

Arbetsgruppers mognad och vilken inverkan det har på samspel, arbetsprestationer och trivsel. Bygger på forskning på arbetsgrupper och vad som underlättar för dessa grupper att bli och fortsätta vara högpresterande och samtidigt trivsamma att jobba i.


Aktiviteter

Afrikansk dans

En rolig form av träning med dans till trumrytmer. Passar alla grupper. Ombyte rekommenderas.

Yoga

Vi kan erbjuda dig allt ifrån yinyoga, hathayoga, kundalini inspirerad yoga, stolsyoga till kontorsyoga.

Minutmassage

Sittande massage. Massagen sker med kläder på. Man får lära sig ett antal enkla grepp för nacke, axlar och bröstrygg. Lär dig avslappnande handmassage. Du får även med dig en beskrivning av greppen att ta med hem.

Crosstraining / Tabata

Hög intensiv intervallträning där både den egna kroppen och redskap används, övningarna anpassas efter just din förmåga. Ombyte rekommenderas

Pausövningar med kvastskaft eller handduk

Övningar med fokus på att lätta på spänningar i bröst och ländrygg. Mycket bra träning för dig som sitter mycket.

Gummibandsträning

Gruppträning med gummiband som styrkeredskap. Ombyte rekommenderas.