.

Mat & dryck

Maten är en av de viktigaste ingredienserna för en lyckad konferens och god mat har alltid varit ett kännetecken för oss. Vi lägger extra stor vikt vid att vår mat är vällagad och god, är vacker att se på och ger våra gäster ett behagligt välbefinnande. Vi använder endast förstklassiga råvaror och strävar efter att, så långt det är möjligt, köpa lokalproducerat.  Vi köper från bl a Nyhléns Hugosons, Scan, Norrgrönt, Norrmejerier, Svedjan ost, Grönsakshallen, Sjöboden, Hasses fisk, Botnia fisk, Skråmträsk potatis, Wallins bröd, Kåge tunnbrödsbageri, Polarbröd. Kaffet är Löfbergs ekologiska och fairtrade. Medlefors eget vatten minimerar miljöpåverkan.

Frukostbuffé

Vår frukostbuffé är välfylld med mängder av läckra och smakrika smörgåspålägg, frukter, färskpressad juice och egna müsliblandningar.

Konferenslunch

Till lunch serveras en fräsch och välfylld salladsbuffé och modern husmanskost med internationell touch.

Lunch för privatgäster

Klicka här för att boka eller läsa mer om vår dagliga lunch. Följ oss på Instagram för att se vad vi serverar för dagen.

Middag

Till middag erbjuder vi två- eller trerättersmenyer som serveras i restaurangen. Våra menyer är komponerade för att ge er smakupplevelser utöver det vanliga och få er att må gott, både till kropp och själ.

Ni har också möjlighet att beställa olika buffér/temamiddagar som dukas upp speciellt för er i lämplig lokal. För aktuella specialbufféer, klicka här.

Mingelmiddag är ett trevligt sätt att äta och umgås. Välkomna in i vårt kök där vi bjuder på en härlig buffé. Du kan välja att ta för dig av det goda men också få chansen att själv prova steka din biff. Detta arrangerar vi speciellt för er grupp där ni samtidigt kan umgås under kvällen.

”Matglädje” är vårt unika koncept som innebär att ni kommer in i vårt kök och lagar er egen trerätters middag tillsammans med personlig kock och färdiga recept.

Vi serverar också olika typer av kvällsvickningar som komplement till en konferensmiddag. Vi kan även erbjuda vinprovningar, pubkvällar vid poolen, grillkväll och picknickorgar i naturen.

Julbord

ökets egna inlagda sillar. Färska, lokala råvaror på tallriken och i glasen. Och miljön såklart med den sprakande brasan i bakgrunden. Det är vad som gör vårt julbord lite annorlunda och mycket mer hemlikt. Kombinera med möte eller låt bara julbordet bli en välsmakande kväll med familj, vänner eller kollegor. För bokning klicka här eller den röda knappen i menyn.

Dryck

Vi har fullständiga rättigheter och med vår erfarenhet och kunskap hjälper vi er att välja rätt dryck till maten. Med hänsyn till smaker, kryddor och till och med säsong väljer vi ut viner som passar till menyn. Vi kan även erbjuda lågalkoholviner av högsta kvalitet och vi har ett brett urval av öl och drycker utan alkohol.

Dryckesprovning

Vår vinprovning läggs upp på ett enkelt och lättfattligt sätt så att alla känner sig delaktiga, oavsett förkunskaper. Ni får följa med på en resa i vinets värld och lära er mer om druvornas egenskaper, ursprung och historia. Ni får lära er att bedöma vinets färg, arom, doft  och viskositet. Ni får också förslag på olika matkombinationer som passar till druvan.

Rätt vald dryck kan förhöja måltiden till oanade höjder! Alla sinnen aktiveras och ni kommer upptäcka att vin har fler dimensioner och smaker än ni kunde ana. En kunskap som ni kommer att ha glädje av när ni i fortsättningen ska välja vin till maten.

Dofta, betrakta, smaka, njut och låt er inspireras!

VÄLKOMMEN TILL BORDS!

Medlefors kurs och konferens