Nyheter på Medlefors

2019 08 27  ●  Folkhögskola  Konferens 

Medlefors och Friskvårdskompaniet i långtgående samarbete.

”Ännu mer fokus på hälsa och friskvård”

Foto: Magnus Lindkvist

Medlefors slår nu påsarna ihop med Friskvårdskompaniet för att ytterligare bredda sitt erbjudande inom hälsa och friskvård.

-Allt fler som bokar möten och konferenser hos oss frågar efter inslag av fysisk aktivitet. Vi kommer nu att erbjuda paketerade och skräddarsydda lösningar för våra gäster. Samtidigt kommer det att bli möjligt för allmänheten att delta i Friskvårdskompaniets löpande gruppträning i våra lokaler, berättar Martin Hedqvist, marknadschef på Medlefors i Skellefteå.

Medlefors har under många år haft en utpräglad hälsoprofil i både teori och praktik med bl. a olika typer av utbildning och en stor idrottshall. De har också sedan tidigare samarbetat med Friskvårdskompaniet på olika sätt. När Medlefors presenterade idén på ett utökat samarbete hakade Friskvårdskompaniet på direkt.

-Vi älskar gruppträning och det här är en perfekt möjlighet för oss att utveckla vårt redan omfattande utbud. Nu blir det dessutom enklare och närmare till träning för dem som bor och arbetar väst på stan, säger Johan Karinen, Friskvårdskompaniet.

Kvalitetsprofil

-Ja, våra profiler med inriktning på kvalitet överensstämmer också helt och hållet, säger Martin. Vi anser att satsningen är helt rätt i tiden eftersom motion har blivit allt viktigare för både individen och för företagen som månar om sina anställdas hälsa.

Bokningsbara pass kommer att finnas tillgängligt både för Friskvårdskompaniets medlemmar och Medlefors gäster. Medlefors investerar nu också i ett enklare gym.

-Detta kommer dock att vara ett renodlat hotell-gym avsett för våra elever och övernattande gäster, säger Martin Hedqvist.

Utökat samarbete

Både han och Johan ser samarbetet som en början på något ännu större.

-Ja, vi har många idéer till fortsättning, säger Martin. Bland annat planerar vi ett större träningsarrangemang för Skellefteås företag och organisationer nästa vår och jag är övertygad om att vårt samarbete kommer att fördjupas ytterligare i framtiden.

För mer information kontakta:

Martin Hedqvist
Marknadschef
Mobil: +46 (0)70 309 95 88
martin.hedqvist@medlefors.se

Johan Karinen
Verksamhetschef Friskvårdskompaniet
Mobil: 070-3112393
johan@friskvardskompaniet.se

Kort om Medlefors:

Medlefors hotell, konferensanläggning och folkhögskola är en plats för möten. Huvudman är den ideella föreningen Norrlands arbetares folkhögskola, bildad av organisationer inom arbetarrörelsen. Våra profilområden är folkhälsa och arbetsmiljö, men vi kan även erbjuda allt från kurser i kommunikation till vattentabata i vår nyrenoverade inomhuspool.
Här genomförs också samverkanskurser tillsammans med organisationer och ideella föreningar.
Medlefors har ett 60-tal anställda och omsätter ca 60 milj kr årligen.

Kort Friskvårdskompaniet:

Friskvårdskompaniet har hälsan i centrum med fokus på höjd livskvalitet och ökat välbefinnande. Friskvårdskompaniet öppnade sina dörrar 1998 och har nu tre anläggningar. Företaget har ett 10-tal anställda och omsätter ca 10 milj kr per år. 2019 var Friskvårdskompaniet nominerat som Årets företag i Skellefteå kommun.

Pressmeddelande

Klicka här för att ladda ner pressmeddelande som pdf

 
NYHETSARKIV