Nyheter på Medlefors

2015 08 13  ●  Folkhögskola  Konferens 

”MUSTANG a borderland fate” – Fotoutställning på Medlefors

Fotoutställningen “MUSTANG. a borderland fate” öppnar på Medlefors Folkhögskola och Konferens fredagen den 21 aug kl. 1730.

Under öppningsdagen kommer den Italienska världsfotografen Edoardo Miola att finnas på plats och berätta om utställningen som har sitt ursprung i nyligen utgivna boken ”MUSTANG a borderland fate”.  Utställningen kommer att pågå 21 augusti till 8 oktober 2015.

– Vi på med Medlefors känner oss glada och stolta över att få denna chans att jobba tillsammans med en sådan erkänd världsfotograf som Edoardo Miola.

– Edoardos fotografier är inte bara fantastiskt vackra utan berättar även en mycket tragisk historia om hur relationen mellan Kina och Nepal har resulterat i att en hel regionens identitet mer eller mindre suddats ut. / Martin Hedqvist – Marknadschef Medlefors

Mustang utgörs av en långsträckt dal som sträcker sig till kinesiska gränsen och var under lång tid ett eget kungadöme, men som genom kultur och språk var nära knutet till Tibet. Namnet Mustang härrör från det Tibetanska ordet ’Mun Tang’ som betyder ”fruktbar slätt”.  1951 integrerades området med Nepal. Länge var utländska besökare förbjudna att besöka området. Sedan 1991 tillåts utländska besökare som ansökt och erhållit ett speciellt tillstånd, men då bara till fots och i sällskap av lokala guider. Landskapet är ogästvänligt, stigar sträcker sig från 2800 – 5000 meter över havet.

– Jag vandrade 249 km – berättar Edoardo Miola – mellan Jomson och Kimaling. En häst bar min utrustning och jag övernattade i de små byarna som finns med 15-20 km avstånd. Jag hade med mig en solenergidriven laddare för att kunna ladda mina digitalkameror. Jag valde att vandra under hösten för att klimatet är då är torrare och klarare med temperaturer mellan 0-10 grader. / Edoardo Miola

Edoardo Miola (Italien, Genova 1954). Utbildad arkitekt. Under 40 år har Miola besökt alla kontinenter för att ta resebilder och naturfotografier.  Fotografiskt vill han porträttera verkligheten objektivt, utan hjälp av tekniska redskap.

 Information

  • Datum: 21 aug. 2015. KL 1730
  • Plats: Medlefors Folkhögskola och Konferens
  • Längd på utställning. 21 augusti – 8 oktober 2015.
  • Öppettider: Vardagar 0800-1500 med undantag 1100-1300.
    • Är ni en större grupp kontakta oss för att säkerställa att det är öppet.
  • Mer information om Eduardo Miola: http://www.edoardomiola.com/

 

Edoardo Miola

Foto: Edoardo Miola

 
NYHETSARKIV