Nyheter på Medlefors

2014 02 1  ●  Folkhögskola  Konferens

Tyskar lär av svenska skolväsendet

15 personer från Tyskland besöker Skellefteå och Medlefors folkhögskola den 2 – 9 februari. De ingår i Leonardo-projekt för pedagoger som undervisar på yrkesförberedande utbildningar inom det socialpedagogiska området och vill därför besöka motsvarande utbildningar som de själva jobbar med i Tyskland.

Under veckan, 3-7 februari, ska de lära sig mer om det svenska skolväsendet och folkhögskolans roll i detsamma.

Anledningen att de valde att besöka Skellefteå är att de fått Medlefors folkhögskolas kontaktuppgifter från European Minds. European Minds har följeforskare till Medlefors projekt Spira Integration, Spira Anställningskompetens och Spira Unga.

Medlefors Folkhögskolas projekt för integration och unga (Spira Integration och Spira Unga) är intressant för besökarna. Intresset ligger i att Medlefors under många år jobbat med utlandsfödda och unga personer som har haft svårt att komma in på arbetsmarknaden. Resultaten är goda.

Guy Aldred från Arbetsförmedlingen pratar om integration av utlandsfödda och hur man jobbar med att anställa personer med funktionsnedsättningar.

De kommer också att göra studiebesök hos Skellefteå Praktiska, Yrkesgymnasiet, Guldstadsgymnasiet, Hagens Förskola, KomVux och Yrkeshögskolan för att läsa sig mer om gymnasieprogrammen.

Möjligheten att se Skellefteå AIKs match mot Örebro hinns med och en chans att uppleva Jokkmokks marknad

 
NYHETSARKIV