.

Berättande och serietecknande

Storyboarding, storytelling och serieskapande

Det finns ett skriande behov inom svensk medieindustri med betoning på spelindustrin, av duktiga illustratörer, storyboardtecknare och serietecknare. Det råder även en stark efterfrågan på högkvalitativa berättande serier från seriebokspublicister efter att den svenska seriemarknaden har expanderat stort under de senaste 5 åren.

Den internationella marknaden har också öppnat sig för berättande serier från Sverige och idag finns det flera svenska stjärnor på den internationella scenen.

Skellefteå har en profil som en  berättarnas stad. Vi vill vara med och stärka upp denna tradition genom att erbjuda utbildning och utveckling inom detta område.

Du erbjuds en grundläggande och täckande utbildning inom Storyboarding/Storytelling och serieskapande. Kunskapen som denna utbildning ger är väl avpassad för ett professionellt yrkesliv inom spel, film och serieindustri.

Huvudlärare är Ola Skogäng.


En praktisk utbildning i…

Inträdeskrav

Kostnader

Att läsa på Medlefors är ett ekonomiskt förmånligt studiealternativ. Vi har för närvarande en serviceavgift på 1 700 kr/läsår. I den ingår lån av skåp, kopiering, studiebesök, vårfest, luncher vid ett antal tillfällen/läsår, fri tillgång till datasal mm. Lunchkuponger kostar för närvarande 550 kr/tio st. Kaffe kan köpas för 5 kr per kopp. Du kan hyra motorvärmarplats under vintern för 450 kr.

Vill du veta mer om Berättande och serietecknande?

Har du frågor som rör ämnena eller upplägget av utbildningen, kontakta vår studie- och yrkesvägledare Gun Sundberg, 0910-57560 så hjälper hon dig att göra en studieplan. Du kan också mejla henne på gun.sundberg@medlefors.se.


Ansökan, information och folder

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!