.

Serietecknande & Berättande

Storyboarding, storytelling och serieskapande

Det finns ett skriande behov inom svensk medieindustri med betoning på spelindustrin, av duktiga illustratörer, storyboardtecknare och serietecknare. Det råder även en stark efterfrågan på högkvalitativa berättande serier från seriebokspublicister efter att den svenska seriemarknaden har expanderat stort under de senaste 5 åren.

Den internationella marknaden har också öppnat sig för berättande serier från Sverige och idag finns det flera svenska stjärnor på den internationella scenen.

Skellefteå har en profil som en  berättarnas stad. Vi vill vara med och stärka upp denna tradition genom att erbjuda utbildning och utveckling inom detta område. Du erbjuds en grundläggande och täckande utbildning inom Storyboarding/Storytelling och serieskapande. Kunskapen som denna utbildning ger är väl avpassad för ett professionellt yrkesliv inom spel, film och serieindustri.

Kursupplägget har tagits fram tillsammans med branschen för att svara upp mot deras krav och önskemål på förkunskaper.

Kurstiden är 1+1 år
År 1: Grundläggande
Är 2: Fördjupning

Huvudlärare är Ola Skogäng.


En praktisk utbildning i…

Antagning

Kostnader

Vi har för närvarande en serviceavgift på 1 000 kr/termin. I den ingår lån av skåp, kopiering, studiebesök, gruppliv- och olycksfallsförsäkring, gemensam avslutningslunch, luncher vid ett antal tillfällen/läsår, fri tillgång till datasal mm. Lunchkuponger kostar för närvarande 600 kr/tio st eller 65 kr för enstaka kuponger. Kaffe kan köpas för 5 kr per kopp. Du kan hyra motorvärmarplats
under vintern för 450 kr.

Vill du veta mer om Serietecknande & Berättande?

Har du frågor som rör ämnena eller upplägget av utbildningen, kontakta vår studie- och yrkesvägledare Johanna Larsson, 0910-57550 så hjälper hon dig att göra en studieplan. Du kan också mejla henne på johanna.larsson@medlefors.se.


Ansökan, information och folder

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!


Medlefors folkhögskola

Hos oss finner du engagerade och välutbildade lärare med stor erfarenhet av vuxenutbildning. Studierna bedrivs i en trivsam och kreativ folkhögskolemiljö med nära kontakt mellan lärare och studerande. Medlefors har en naturskön omgivning med närhet till strövområden för rekreation och motion. Inomhus har vi sporthall, massagerum, pool, bastu samt fina lektionssalar. På skolan råder en trevlig gemenskap där hela skolan samlas till friluftsdagar, temadagar och gemensamma festligheter som julbord, vårfest och elev- och lärarspex.

Behandling av personuppgifter

Vi behandlar personuppgifter i enlighet med svensk lag. För att stadsbidrag ska utgå för kurser kräver svenska myndigheter att all verksamhet ska rapporteras. Av rapporten ska framgå vilka personer som deltagit i kurs på folkhögskola. Därför är det nödvändigt att varje deltagare lämnar in uppgifter om namn och fullständiga personuppgifter.

För sökande och kursdeltagare.

Deltagande i kurser på skolan är frivilligt och det är även lämnandet av personuppgifter, men det är en förutsättning för att kunna söka till och delta i kurser samt att kunna genomföra kurserna på bästa sätt, för god deltagaradministration och för att leva upp till krav på rapportering och arkivering. Personuppgifts- och Integritetspolicyn finns i sin helhet att tillgå på genom att klicka här.

Schoolsoft

Länk till vårt skolprogram: Schoolsoft