.

Sommarkurser

Yogadagar med närvaro och glädje 2018

Ta dig tid och stanna av i vardagen hos oss under några sköna junidagar. Vi erbjuder fyra dagar med yoga, mindfulness, meditation, pranayama och aktiv avslappning i vår vackra miljö. Det kommer även att finnas egentid att t.ex. njuta av en promenad.

Yogadagarna börjar lördag den 9 juni kl. 12.00 och avslutas på tisdag kl. 13.30. Dagarna är varierade och varvade med aktiviteter och god mat. Fokus ligger på den egna yogaupplevelsen och att landa i sig själv. Yogadagarna passar både den erfarne och oerfarne yogautövaren och du behöver inte vara fysiskt stark eller vältränad för att vara med.

Under dagarna på Medlefors har du tillgång till vår pool, bastu och relaxavdelning. Yogalärare under dagarna på Medlefors är Ann-Charlott Pavval och Anneli Nygren.

Kostnad

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 3590 kr och i priset ingår frukost, vegetarisk lunch och vegetarisk middag. Måltiderna är en del av retreaten som vi nyttjar till att lära känna varandra och samtala runt det vi upplever och lär. Alla deltagare övernattar en natt på Medlefors, vilket ingår i avgiften. Då lagar vi vegetarisk mat tillsammans och avslutar kvällen med
gemensam meditation. Om du önskar logi på Medlefors folkhögskola övriga nätter kostar enkelrum 661kr/natt och del i dubbelrum kostar 429kr per person/natt.

Information


Skrivardagar med Yoga 2018

Under den här kursen kommer vi använda oss av yoga och skrivande för att närma oss upplevelser som är speciella just för dig. De kan gestaltas med utgångspunkt i det självupplevda eller fiktiva. Genom yoga, kreativa ingångar och gestaltning av karaktärer och miljöer, jobbar du med att finna ditt uttryck som är unikt för dig.

Du behöver inga speciella förkunskaper när det gäller skrivandet, utan med nyfikenhet på språket och dina egna upplevelser arbetar vi med berättande. Vi kommer att jobba med det kortare  berättarformatet, men har du egna idéer om i vilken form du vill arbeta i så går det att lösa. Det viktigaste är att du närmar dig det uttryck som passar för dig.

Dagarna varvas med kreativa övningar, skrivuppgifter och även samtal om litteratur för att väcka engagemang och få tips gällande form och innehåll.

Yogans uppgift är att ge deltagarna ett verktyg att stanna av och vara mer medvetet närvarande. Yogan förenar andetag och rörelse, det inre och det yttre. Andningen ger dig ny energi och djup avspänning . Du väljer själv om du vill delta på yogan.

Genom att landa i kroppen, mjuka upp muskler, fokusera sinnet och slappna av kommer vi i kontakt med djupare och kanske mer omedvetna delar av oss själva. Yogan kan vara ett sätt att väcka kreativiteten till liv. Vi kommer att prova både meditativ yinyoga och mer flödande Hathayoga. Van utövare som nybörjare kan vara med, passet anpassas efter deltagarna.

Kostnad

Kursen är kostnadsfri men du betalar 1400 kr och i detta pris ingår lunch samt för- och eftermiddagskaffe. Måltiderna är viktiga ur ett lärandeperspektiv och att vi lär känna varandra. Middag kostar 215 kr/dag. Ange vid bokning vilka dagar du vill äta middag. Ta chansen att bo här på Medlefors i samband med kursen. Vill du bo på Medlefors kostar enkelrum 661 kr per natt. Del i dubbelrum kostar 429 kr per person/natt. I boendepriset ingår frukost samt tillgång till pool, relax. Du kan även nyttja vårt bibliotek där du hittar både böcker och tidskrifter. Resa till och från Skellefteå ingår inte.

Information

VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!