Nyheter på Medlefors

2017 02 21  ●  Folkhögskola  Konferens  Projekt 

Västerbottens folkhögskolor tar en time-out hos Skellefteå AIK

Folkhögskolorna i Västerbotten går man ur huse tisdagen den 28 februari. Då kommer 800 personer från de sju folkhögskolorna i Västerbotten att träffas på Skellefteå Kraft Arena för en gemensam dag i folkhögskolans tecken och tillsammans ska man heja fram Skellefteå AIK till ännu en seger mot Färjestad.

 

Idén till Folkhögskolans dag föddes i samband med ett utvecklingsarbete där man på ett nytt sätt ville stärka skolornas samarbeten och samtidigt informera brett om folkhögskolan som resurs. Och nu är det alltså verklighet. Skellefteå AIK erbjuder en ny och intressant mötesplats för folkhögskolorna.

– Det här är ett nytt sätt för oss att berätta vilken unik resurs vi är i Västerbotten. Vi vill informera om alla de möjligheter som finns på våra folkhögskolor och vilken motor för utveckling och utbildning vi faktiskt är, säger Annamaria Hedlund som är rektor vid Medlefors Folkhögskola.

– Vi behöver hjälpas åt att berätta om folkhögskolan, vägen till högskolestudier och alla de möjligheter som skolorna kan erbjuda.

 

TV4-profilen Ida Björnstad agerar lots

Under hela kvällen, från insläppet på arenan till periodpauserna, kommer Ida Björnstad från TV4 Sport att fungera som konferencier för evenemanget.

– Det känns jättekul att få hjälpa till och förmedla bilden av folkhögskolan som den unika resurs den är, säger Ida Björnstad.

 

Folkhögskolans dag på Skellefteå Kraft arena inleds den 28 februari kl 17.00 i samband med insläppet till kvällens hockeymatch.

– Vi kommer att bjuda på en hel del överraskningar, musik och underhållning under kvällen. Vi hoppas på många spännande möten, fair play och naturligtvis en vinst för AIK, avslutar Annamaria Hedlund.
För mera information kontakta:

 

Annamaria Hedlund
Rektor/Verksamhetschef
Medlefors folkhögskola
Telefon: 070-379 53 58
E-post: annamaria.hedlund@medlefors.se

Folkhögskolan ser dig

 
NYHETSARKIV