Nyheter på Medlefors

2020 02 26  ●  Folkhögskola  Konferens 

Vi storsatsar med ny restaurang och lounge

Medlefors storsatsar.

Skellefteå växer – och det gör även Medlefors. En ny restaurang, en mysig lounge, ett toppmodernt kök och en uppdaterad meny står på agendan när Medlefors investerar i mat, dryck och möten.

— Det är en jättesatsning som känns fantastiskt spännande och rolig. Skellefteå växer och det är en resa som vi vill vara med på. Vi vill ge våra besökare, gäster, elever och Skellefteåbor något nytt – och hoppas att fler ska upptäcka Medlefors, säger Martin Hedqvist, marknadschef.

På Medlefors ska man känna sig som hemma. Hembakat, nylagat och lokalplockat står i fokus när man nu bygger om restaurang och kök. En nybyggd lounge kommer att fungera som en mötesplats från morgon till kväll. Det är en helt ny yta där gäster kan ha frukostmöten, fika, och umgås. Loungen kommer att byggas där biblioteket står idag, som kommer att flyttas och göras om.

Den nya restaurangen kommer att inspireras av klassiska bistromiljöer med inredning i varma, bruna toner som ger en hemtrevlig känsla. Samtidigt är det en offentlig miljö där alla ska känna sig välkomna och fria att vara sig själva

.– Vi hoppas presenta en restaurang som känns hemlik, mysig och ny men med samma Medleforssjäl, säger Maria Vikström, restaurangchef.

Maten på Medlefors genomsyras av hälsa och friskvård, och den som älskar restaurangens hemlagade husmanskost kommer inte att bli besviken.

– God husmanskost är en stor del av Medlefors men vi kommer även att uppdatera menyn med nya och spännande rätter. Svenska och lokalproducerade råvaror står i fokus och vi fortsätter att jobba med ekologiska och Fairtrade-märkta varor, säger Maria Vikström.

Minskade varutransporter, energisnål utrustning i köket och minimering av engångsartiklar gör Medlefors ännu mer klimatsmarta. Dessutom slänger man flaskvattnet till förmån för kranvatten och blir kranmärkta.

Restaurangen kommer att ha öppet för frukost, lunch och middag alla dagar i veckan. Dagtid serveras en hemlagad buffé för att till kvällstid övergår till en tydligare restaurang för alla typer av gäster. En helt ny bar är planerad och man lägger mycket energi på att hitta goda drycker som passar till maten som serveras i restaurangen. Köket kommer att genomgå en totalrenovering där man ser över flöden, arbetsmiljön, utrustning och mycket annat för att skapa en hemtrevlig restaurang av toppkvalitet.

Medlefors har varit en del av Skellefteå sedan 1950-talet, en historia som kommer att synas i design och val av material. Äldre designmöbler av hög kvalitet har återfunnits och restaureras nu för att kunna lyftas in i den nya miljön.

I samband med satsningen jobbar Medlefors tätt med lokala leverantörer och samarbetspartners. Även personalen på Medlefors spelar en viktig roll i omgörningen och man har tidigt varit noga med att skapa delaktighet i personalgrupperna.
– De har många och väldigt bra idéer som vi nu försöker förverkliga. Vi vill göra det här tillsammans. Precis som man gör hemma, säger Martin Hedqvist.

Medlefors

Medlefors hotell, konferensanläggning och folkhögskola är en plats för möten. Här kan människor lära sig, mötas och utvecklas i en hemtrevlig miljö. Huvudman är den ideella föreningen Norrlands arbetares folkhögskola, bildad av organisationer inom arbetarrörelsen. Våra profilområden är folkhälsa och arbetsmiljö, men vi kan även erbjuda allt från kurser i serietecknande, kommunikation till allmänkurs. Medlefors har ett 60-tal anställda och omsätter ca 60 milj. kr årligen.

För mer information kontakta:

Martin Hedqvist
Marknadschef
+46 (0)70 3 099 588
martin.hedqvist@medlefors.se

 
NYHETSARKIV