Vi arbetar för att bli certifierade med miljömärkningen Green Key

Kika in Green Keys hemsida

Miljö & hållbarhet

Medlefors är en plats för människors möten inramat av bra miljö samt god och vällagad mat, en plats där lärande, möten, delaktighet, medarbetarna och glädje står i fokus. Medlefors, med dess styrelse, vill erbjuda våra gäster och studerande en upplevelse och läromiljö där hållbarhet genomsyrar och är en naturlig del av det dagliga arbetet.

Som en del av vårat hållbarhetsarbete arbetar vi för att certifieras med den internationella miljömärkningen Green Key. Vi jobbar aktivt med miljö och hållbarhetsfrågor, allt för en hållbar framtid. På så vis bidrar även du som gäst, personal eller studerande på Medlefors med ditt ansvar för miljön utan att kompromissa med din upplevelse eller bekvämlighet hos oss.

KÖTT

Medlefors har tagit initiativ till färre inköp av kött och köttprodukter, och väljer kött/köttprodukter med lägre klimat- och miljöpåverkan samt med hänsyn till djurens välfärd.

FISK

Vi serverar inte fisk och skaldjur från hotade bestånd och ohållbara odlingar.

FRUKT & GRÖNT

Vi undviker palmolja samt livsmedel som producerats med GMO och väljer så långt det är möjligt ekologiska alternativ.

DRYCK

Vi erbjuder våra gäster stilla och kolsyrat kranvatten istället för buteljerat vatten. Det kaffe vi serverar är alltid ekologiskt och rättvisemärkt.

STÄD

Alla våra hotellrum och andra utrymmen städas med ultrarent vatten som är ett joniserat vatten utan kemikalier, övriga städ- och tvättmedel är även dessa 100% miljömärkta. Våra hotellrum städas ej varje dag och gästerna ombeds meddela när de önskar få sina handdukar bytta. Städpersonalen har som rutin att släcka all belysning och rapportera eventuella läckage så de snabbt kan korrigeras. Vi anlitar JD tvätten som är belönade med Svanen.

FÖRBRUKNING

Konferensblock, skolblock, servetter, ljus, ja det mesta helt enkelt köps in med miljön i åtanke och är därför i den mån det går miljöanpassade. Genom ett samarbete med Samhall återbrukas våra ljuskoppar i deras verksamhet. Vi strävar alltid efter att reducera våra inköp av engångsmaterial och förbrukningsvaror.

PERSONAL

Vår personal utbildas kontinuerligt i miljö och hållbarhet och vi främjar förslag som kan utveckla vårt arbete.

EL-VATTEN & VÄRME

Vi använder förnybar el, energibesparande belysning och har rutiner för minskad energiåtgång gällande uppvärmning och ventilation. Duschar, toaletter, tvättblandare, diskmaskiner och tvättmaskiner är alla snålspolande. Som en del av det dagliga arbetet diskar och tvättar vi endast fulla maskiner och undviker rinnande vatten i köket.

AVFALL

Vi källsorterar och återvinner vårt och gästernas avfall.

ÖVRIGT

När löven faller av träden är blomkålen som knaprigast. Och när allt står i blom smakar sparrisen som bäst. På Medlefors följer vi naturen och väljer råvaror som hör säsongen till. Vi säsongsanpassar därför våra menyer, för naturen, för människan och för varje liten råvara.

Medlefors miljö & hållbarhetsplan

Nyfiken på att veta mer?

Kontakta vår miljö & klimatgrupp på 0910-575 94 eller emma.lundmark@medlefors.se

Vill du hjälpa oss med vårat miljöarbete?

Vi hoppas att du vill hjälpa oss att minska vår miljöpåverkan, här får några tips på vad du kan göra

 

Lämna återvinningsbara förpackningar och pant på rummet så källsorterar vi det åt dig.

Ta kortare duschar och använd din handduk en extra dag.

Vi städar ej rummen varje dag så meddela oss gärna när du önskar få dina handdukar bytta eller om du önskar avstå din städning.

Släck lampor, stäng av elektronik och dra laddare ur eluttag.

Drick kranvatten istället för flaskvatten.

Välj vegetariska och ekologiska alternativ i restaurangen.

Res med miljövänligare transportmedel som tåg, buss och cykel, eller gå till fots.

Ge oss gärna förslag kring hur vi kan förbättra vårt miljöarbete. Din åsikt är viktig för oss.

Medlefors miljö & hållbarhetsmål 2021-2022

Medlefors projekt

Som en del av Medlefors miljö & hållbarhetsarbete deltar vi aktivt i flertalet projekt för att utveckla såväl individers som organisationers förmåga att möta de utmaningar som följer med omfattande förändringar i samhälle och arbetsliv

Läs mer om projekten

Dags att boka in din nästa upplevelse på Medlefors?