Vi på Medlefors önskar dig en helt vanlig god jul.  Ta hand om dig.

Medlefors

En helt vanlig jul

Att få vakna uppspelt tidigt på juldagsmorgon i stället för att vakna skräckslagen av ett krigslarm. Att få besöka mormor innan jullunchen i stället för att besöka sjukhuset innan utegångsförbudet. Det finns många människor som just nu hade gjort vad som helst för att få uppleva en helt vanlig jul. 

I krig är ingenting som vanligt. Och en helt vanlig jul är väldigt långt borta. Därför vill vi att årets julklapp från Medlefors går till Röda Korset och deras livsviktiga arbete i Gaza, Ukraina och kriser världen över. Pengarna går till rent vatten, mat och hygienartiklar. Krisstöd, skydd, medicin och evakuering. 

Och till dig och mig som har turen att bo i ett land där det just nu inte är krig – vara lite extra tacksam över allt det där som är precis som vanligt. Njut av att morbror pratar för mycket, precis som vanligt. Njut av att trisslotten är vinstlös, precis som vanligt. Och njut av att alla somnar framför Kalle, precis som vanligt. För när allt kommer omkring är allt det där vanliga, det värdefullaste vi har. 

Vi på Medlefors önskar dig en helt vanlig god jul.  Ta hand om dig.