Folkhögskola

Vill du veta det senaste om vad som händer och sker för dig som studerande.

Våra utbildningar på folkhögskolan

Folkhögskola

Medlefors folkhögskola ligger i Skellefteå, Västerbotten, Norrland. Det är en stimulerande folkhögskola med utbildningar för vuxna. Här får du utvecklas och växa utifrån dina egna förutsättningar. De kunskaper och erfarenheter du redan har är värdefulla och utgör grunden för ditt fortsatta lärande. Att våga pröva olika uppfattningar om människa, natur och samhälle är en del av lärandet. För att bli delaktig i samhället är det viktigt att förstå sig själv och det sammanhang man lever i.

Upplev en kreativ studiemiljö

Hos oss möter du engagerade och välutbildade lärare med stor erfarenhet av vuxenutbildning. Studierna bedrivs i en trivsam och kreativ folkhögskolemiljö med nära kontakt mellan lärare och studerande. Medlefors har en naturskön omgivning med närhet till strövområden för rekreation och motion. Inomhus har vi sporthall, massagerum, pool, bastu samt fina lektionssalar. Du kan hitta nya vänner och har kul när hela skolan samlas till friluftsdagar, temadagar och gemensamma festligheter.

Lär dig någon nytt och utvecklas som person

Lär dig något nytt och utvecklas som person! Vår ambition är att våra elever också ska få en stärkt självkänsla tack vare sina nya kunskaper.

Förbered dig för kommande studier – eller läs för din egen skull

På Medlefors kan du läsa in behörighet för fortsatt utbildning eller studera helt för din egen skull. Våra lektioner varvas med temadagar, författarbesök, friluftsdagar m m. Vi värnar om närvaro och delaktighet och vill vara en plats där vuxna får växa – tillsammans!

Vårt motto är: Kom som du är – gå dit du vill och gå nöjd!

Länk till SchoolsoftSchoolsoft.se

Ni bestämmer - vi utbildar

Våra gäster kanske kommer för miljön, men det är våra pedagoger de aldrig glömmer. Vi gör samverkanskurser med ideella föreningar, fackförbund, funktionsolikhetsorganisationer, idrottsrörelsen och andra som uppfyller kriterier för statsbidrag. Låt oss göra en skräddarsydd och momsbefriad kurs för er inom exempelvis arbetsmiljö eller hälsa.

Läs mer om våra Uppdragsutbildningar

Anpassad utbildning för folkrörelsen

Samverkanskurs innebär att vi tillsammans med
beställarorganisationen skräddarsyr kursupplägg
och kursinnehåll

Mer om våra Samverkanskurser