En av Europas
bästa discgolfbanor

Discgolf

Medlefors discgolfbana

Medlefors discgolfbana är resultatet av ett samarbete mellan Medlefors, Latitude 64 och Skellefteå Discgolf. Vi vill tillsammans lyfta sporten bland annat genom att skapa en lättare korthålsbana som ett möjligt insteg till att våga prova på. Vi har därför låtit tillverka en korthålsbana som passar de flesta och tar inte så lång tid. Vi hoppas på detta sätt locka fler att prova denna sport samt att hitta till en av Europas bästa banor som återfinns i Bergsbyn. Länk hittar du nedan.

Under denna sida kommer vi att samla all information kring vår nybyggda discgolfbana runt Medlefors och medleforsparken.  Banan är öppen för alla så det behövs inget tillstånd för besökare, gäster eller allmänheten att spela på banan. Önskar man låna disc eller är i behov av scorecard finns detta att låna mot pant i receptionen under dess öppetider.

Information och regler

 • Lånediscar samt scorecards finns att låna i receptionen mot pant
  • Borttappad lånedisc kostar 150 kr
 • I vår reception kan du köpa Medlefors egen disc, framtagen tillsammans med Latitude 64. Dessa är av typen ”Midrange”.
 • Respektera naturen vid spel samt sätt alltid säkerheten framför allt.  Är olyckan framme och ni kastar ner i ån försök om det går fiska upp discen ur vattnet. Plast är inte bra för naturen.
 • Alla 5 korgar är par 3.
 • instruktionsvideos hur man spelar discgolf: discgolfbanor.se
 • Artikel om samarbete kring banan från tidningen megafonen.se

Länkar

Bankarta

(preliminär karta över korgarna, kan komma att ändras)

 1. Utkast nära huvudentré på Medlefors
 2. Utkast till höger om bron. Korg mellan två träd på behörigt avstånd från gångvägen.
 3. Utkast bakom scenen till Västerbottensteatern. Kastet görs över stig. God sikt råder både till höger och vänster för god säkerhet.
 4. Kastet görs över stig. God sikt råder både till höger och vänster för god säkerhet.
 5. Utkast bakom scenen till Västerbottensteatern. Korsande med hål 2. Råder god sikt på plat-sen. (Om stor aktivitet råder på banan kan det bli väntan och i så fall får utvärdering göras om möjlig omplacering.
 6. 6A: Används istället för 6b under sommaren 2018. Blir sista hålet på slingan under 2018. I och med att kastet görs över vatten används det under 2018 som ett bonushål som blir valfritt att spela.
 7.  6B: Under normalfall tänkt som hål 2 på slingan. Genomförs inte under 2018 på grund av cafétält i samband med sommarteater. Istället används denna korg på 6A.