Nyhet

Ny tillförordnad rektor på Medlefors

Monica Widman Lundmark tillträder som ny Rektor/Verksamhetschef på Medlefors i Skellefteå

Arbetsutskottet på Medlefors har utsett Monica Widman Lundmark till tillförordnad rektor/verksamhetschef. Monica tillträder sin nya roll den 1 november 2023. Hon arbetar idag som verksamhetsutvecklare och pedagog på Medlefors där hon bland annat är involverad i utbildningar inom ledarskap, organisationsutveckling, retorik och styrelseutveckling.

– Jag är mycket stolt över att ha fått förtroendet att leda Medlefors. Jag ser fram emot att tillsammans med våra engagerade medarbetare fortsätta vår resa och nå nya framgångar, säger Monica Widman Lundmark.

Monica Widman Lundmark har tidigare erfarenheter från rollen som bland annat förbundschef – Samordningsförbundet Skellefteå & Norsjö. Hon tar över efter Anna-Maria Hedlund, som har tilldelats uppdraget som ordförande i Skellefteå Kommuns bygg- och miljönämnd. Under november och december kommer det att vara en överlappningsperiod där både Annamaria och Monica kommer att samarbeta för att säkerställa en smidig övergång.

  • Monicas tidigare erfarenhet och goda kännedom inom folkbildningsområdet kommer att vara en värdefull tillgång i det arbete vi har framför oss. Jag är övertygad om att denna lösning ger oss möjligheten att fortsätta utveckla Medlefors i rätt riktning, säger Kenneth Andersson, ordförande i Medlefors styrelse.
  • – Vi vill också tacka Annamaria för hennes betydelsefulla arbetsinsats som ledare för Medlefors och önskar henne varmt lycka till med det nya uppdraget.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kenneth Andersson, ordförande Medlefors
kenneth.andersson@regionvasterbotten.se

Om Medlefors:

Medlefors är en plats för lärande, möten och god, vällagad mat. Här finns folkhögskola, utbildningscentrum, restaurang, hotell och konferens, och vår framgång bygger på att vi levererar god kvalitet i en miljö som stimulerar till kreativitet och utveckling. Huvudman och ägare av Medlefors är den ideella Föreningen Norrlands arbetares Folkhögskola, bildad av organisationer inom arbetarrörelsen. Vi arbetar för ett samhälle präglat av frihet, rättvisa, jämställdhet, jämlikhet och solidaritet. Medlefors har idag ca 60 medarbetare. Läs mer på www.medlefors.se