Folkhögskola

Pressmeddelande

Medlefors lanserar ny Restaurang & Livsmedelsutbildning i samarbete med branschen för att möta lokalt behov

Medlefors Folkhögskola i Skellefteå presenterar stolt sin nya utbildning inom Restaurang & Livsmedel, som startar hösten 2024.
Denna utbildning är framtagen i nära samarbete med ett branschråd bestående av lokala restauratörer och livsmedelsproducenter för att möta det växande behovet av kvalificerad personal inom Skellefteås växande restaurangliv.

Restaurang & Livsmedel är en omfattande utbildning framtagen för ungdomar mellan 16 och 25 år som brinner för mat och service.
Utbildningen erbjuder en djupgående förståelse och praktisk kunskap inom matlagning, bakning och servering, och omfattar allt från näringslära och specialkost till livsmedelshantering och service.
Kursinnehållet kombinerar teori med praktik och ger eleverna möjlighet att träna sina färdigheter under realistiska förhållanden.

Branschrådet, som varit med under framtagandet av utbildningsprogrammet, kommer även att vara aktivt involverade under hela utbildningens gång, vilket säkerställer att kursinnehållet ständigt är relevant och uppdaterat enligt branschens behov.

  • Deras kontinuerliga engagemang ger våra studerande unika möjligheter att nätverka och lära av etablerade proffs och veteraner inom området,” förklarar både Andreas Karlsson, biträdande rektor och Josh Andrewartha restaurangchef på Medlefors.

Eleverna kommer även att erhålla värdefulla insikter i ekonomi och företagande, vilket rustar dem för framtida karriärmöjligheter både inom och utanför Sverige.
Dessutom är utbildningen berättigad till samma CSN-stöd som gymnasieutbildningar, vilket gör det möjligt för studerande att studera med ekonomiskt stöd.

Utbildningen sträcker sig över sex terminer och inkluderar, förutom ovan nämnda branschspecifika ämnen, bland annat svenska, engelska, matematik osv för att säkerställa att eleverna uppnår grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier.

  • Vi är stolta över att kunna erbjuda denna mångsidiga utbildning som inte bara förser våra elever med nödvändiga yrkeskunskaper inom restaurang och livsmedel utan även förbereder dem för livslångt lärande och utveckling, tillägger Monica Widman Lundmark, rektor på Medlefors.

Anmälningar till utbildningen är nu öppna och redo att välkomna studenter.

För vidare kontakt

Monica Widman-Lundmark  Rektor

0910-575 32 / monica.widman.lundmark@medlefors.se

Andreas Karlsson – Biträdande rektor

0910-575 41 / andreas.karlsson@medlefors.se

Josh Andrewartha – Restaurangchef

0910-575 04 / josh.andrewartha@medlefors.se