Möjligheterna är oändliga, endast fantasin sätter gränserna

Föreläsningar

Med hälsa och lärande i fokus har Medlefors professionella och engagerade pedagoger med en bred kompetens. Ni styr, vi levererar om det så är en föreläsning, en paus under konferensen med gruppaktivitet eller en stärkande teambuilding ni önskar. Vi finns med er hela vägen och formar upplägg, tid samt plats tillsammans med er. Från ax till limpa helt enkelt.

Här nedan finner ni några exempel på föreläsningar som vi kan erbjuda. Hittar ni inte det ni söker eller har en annan idé? Kontakta oss så hittar vi en lösning.

Inspirationsföreläsning kring – Självledarskap, hållbarhet och återhämtning
En föreläsning där vikten av daglig återhämtning lyfts och kopplas ihop med vårt autonoma nervsystem, hjärnan och vår självläkande förmåga. Föreläsningen Varvas med reflektionsövningar och praktiska övningar för att få åhöraren att bli medveten och få enkla verktyg att fortsätta med i sin vardag på hemmaplan.


Mindfulness – som förhållningssätt i livet
Föreläsning och praktiska övningar. Vad är mindfulness, hur fungerar det och hur det kan användas för stresshantering och återhämtning? Nutidens människa befinner sig i en oändlig ström av stimuli och krav. Med mindfulness kan vi hjälpa vår hjärna att fungera optimalt, främja din egen utveckling och kunna njuta mer av livet.

Fler förslag på inspirerande föreläsningar

Bästa maten för hälsan – finns den?
Kasta ljus på kostmyter och basera dina kostval på forskning och fakta för att främja din hälsa.

Arbetsglädje som smittar av sig!
Arbetsglädje är inget som uppstår av sig själv. Det är något som alla medarbetare ansvarar för och skapar tillsammans. Varje dag väljer du vilken inställning du har och vad du kan bidra med på jobbet! Hur vi agerar mot vår omgivning skapas mellan hur vår hjärna tänker och känner som sedan i sin tur smittar av sig till dina arbetskamraters hjärnor. Med skratt och igenkännlighetsexempel pratar vi om hjärnan och kopplar sedan detta till arbetsplatsen. För att arbetsglädjen ska hålla i sig krävs även en hållbar återhämtning på långsikt. Föreläsningen innehåller praktiska inslag och tid för diskussion och reflektion till din egna vardag.

Härskartekniker och bekräftartekniker
Identifiera, hantera och förebygg olika härskartekniker för bättre samarbete och kommunikation.

Hjärnan och stress
Allt du gör påverkas av din hjärna, och allt du gör påverkar också din hjärna. Följ med på en fascinerande resa in i vårt mest mystiska organ. Stress är en kemisk reaktion i kroppen, som uppstår vid upplevd fara eller hot föreläsningen tar upp hur hjärnan påverkas av att ständigt utsättas för de kemiska attacker som stressen utgör. Varför agerar vi som vi gör? Mer kunskap om hjärnan ger bättre förutsättningar att förstå hur kan vi anpassa vardagen och arbetslivet så att källorna till stress kan minimeras.

Friskvård – kropp och själ
Hur kan vi må bättre? Om vikten av fysisk aktivitet, den optimala medicinen för att förebygga ohälsa, men även om hur vi kan stärka vår mentala hälsa genom att prioritera oss själva och våra behov. Att lära känna sig själv och bli huvudpersonen i sitt liv är viktigt för hälsan.

Hittar ni inte det ni söker eller har en annan idé? Kontakta oss så hittar vi en lösning.

Kontaktuppgifter

Reception & bokning

0910-575 00

info@medlefors.se