.

Långa kurser hösten 2018

Vi har många och intressanta utbildningar. Du kan nu ansöka för hösten 2018 års utbildningar. På Medlefors folkhögskola kan du läsa allmän kurs på dina villkor och i din egen takt. Vi har duktiga lärare som gör sitt yttersta för att hjälpa dig fram till mål. All information om våra utbildningar kan du läsa mer om under Utbildningar.

 LÄS MER
 

Seniorkurser hösten 2018

Under hösten 2018 arrangerar vi följande seniorkurser på Medlefors. Hälsa, classic, Ipad grund samt Ipad fortsättare

 LÄS MER
 

Utbildningar i samverkan

Samverkanskurs (kort folkhögskolekurs i samverkan) innebär att vi tillsammans med beställarorganisationen skräddarsyr kursinnehåll och kursupplägg. Vi har många kunniga pedagoger, med egen erfarenhet av olika folkrörelser.

 LÄS MER
 

 

 

 
 

Händer på Folkhögskolan

2018 04 18

VSO utbildning 1 april Umeå inställd

Tyvärr har ställs utbildningen VSO den 1 april i Umeå in. Däremot kommer Internatet 15–17 maj på Medlefors att bli av. Mer information kring utbildningen klicka här.

 LÄS MER
2018 04 13

Öppet hus den 3 maj

Då var det dags igen. Medlefors slår upp portarna för er alla därute som är nyfiken på oss. Kanske är du en framtida elev som önskar läsa in grundskolekompetens eller kanske är du nyfiken på vår fantastiska mat eller varför inte bara intresserad av att deltaga på ett ÖppetHus för att uppleva känslan på folkhögskolan. Vem du än är, är du varmt välkommen till oss den 3 maj

 LÄS MER
2018 04 3

utbildning – Skyddsombud och arbetsmiljöansvariga.

Nedladdningsbar pdf: Inbjudan VSO 1 Målgrupp: Skyddsombud/arbetsmiljöombud, chefer/arbetsledare, skyddskommittéledamöter, huvudskyddsombud och regionala skyddsombud. Du ska ha genomfört BAM (Bättre arbetsmiljöutbildning) eller annan likvärdig arbetsmiljöutbildning samt varit verksam i ditt uppdrag under minst ett år. Mål för utbildningen: Fördjupa kunskapen om skyddsombuds och chefers rätt- och skyldigheter i arbetsmiljöarbetet med utgångspunkt i arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen, systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) och andra aktuella föreskrifter (AFS:ar). Trygghet i en fungerande rollfördelning och ansvarsfördelning i arbetsmiljöarbetet. Ökad kunskap om uppdraget och arbetet…

 LÄS MER
 

Utbildning

Välkomna!

Medlefors folkhögskola i Skellefteå, Västerbotten, Norrland är en stimulerande folkhögskola med utbildningar för vuxna. På Medlefors får du utvecklas och växa utifrån dina egna förutsättningar. De kunskaper och erfarenheter du redan har är värdefulla och utgör grunden för ditt fortsatta lärande. Att våga pröva olika uppfattningar om människa, natur och samhälle är en del av lärandet. För att bli delaktig i samhället är det viktigt att förstå sig själv och det sammanhang man lever i.

Vi vill erbjuda dig en studiemiljö där du och dina studiekamrater tillsammans får möjlighet att utvecklas som individer med sikte på nya kunskaper och nya områden. Vi erbjuder undervisning på olika nivåer och inom olika ämnesområden. Vår ambition är att våra kursdeltagare ska lära sig nya saker och att studierna ska leda till personlig utveckling och stärkt självkänsla.

På Medlefors kan du läsa in olika behörigheter som öppnar vägar för fortsatta utbildningar eller du kan gå helt för din egen skull. I den dagliga verksamheten blandas lektioner med temadagar, författarbesök, friluftsdagar mm. Vi värnar om närvaro och delaktighet och vill vara en plats där vuxna får växa – tillsammans!

Vårt motto är: Kom som du är – gå dit du vill och gå nöjd!