.

Långa kurser hösten 2018

Vi har många och intressanta utbildningar. Du kan nu ansöka för hösten 2018 års utbildningar. På Medlefors folkhögskola kan du läsa allmän kurs på dina villkor och i din egen takt. Vi har duktiga lärare som gör sitt yttersta för att hjälpa dig fram till mål. All information om våra utbildningar kan du läsa mer om under Utbildningar.

 LÄS MER
 

Seniorkurser hösten 2018

Under hösten 2018 arrangerar vi följande seniorkurser på Medlefors. Hälsa, classic, Ipad grund samt Ipad fortsättare

 LÄS MER
 

Utbildningar i samverkan

Samverkanskurs (kort folkhögskolekurs i samverkan) innebär att vi tillsammans med beställarorganisationen skräddarsyr kursinnehåll och kursupplägg. Vi har många kunniga pedagoger, med egen erfarenhet av olika folkrörelser.

 LÄS MER
 

 

 

 
 

Händer på Folkhögskolan

2018 08 16

Skolstart

Idag är vi taggade till tänderna och laddade inför de nya terminen som startar på folkhögskolan. Nya och gamla elever samlas under dagen för att äntligen få sätta igång med att bilda sig, umgås, hitta nya vänner, lära sig av varandra osv, Vi ser verkligen fram emot denna nya termin. Nu kör vi. Taggade lärare

 LÄS MER
2018 08 16

Ordet Fritt Norr

Ni har väl inte missat att ABF bjuder in till arrangemanget ”Ordet Fritt Norr” på Medlefors. En folkbildningsfest där cirkelledare, förtroendevalda, anställda från ABF möter sina organisationer, föreningar, och cirkeldeltagare för att under tre dagar utvecklas, fortbildas, utbildas och växa tillsammans. Under fredag och lördagskvällen anordnas det konserter där inträdet är gratis för alla. Välkommen till Ordet fritt Norr. Ps. För fullständigt program kika in på www.ordetfrittnorr.se  

 LÄS MER
2018 08 6

Skolstart hösten 2018

Välkommen till skolstart hösten 2018 Torsdag 16/8 09.30 – 11.20 – alla nya som börjar Allmän kurs, Hälsa  eller Berättande och Serietecknande . Vi träffas för upprop och information, du bjuds på lunch. 12.20 – 15.20 – alla som ska gå Allmän kurs, Hälsa och Berättande och Serietecknande i höst Ni får handboken, brandinfo och träffa era klasser. Viktigt att vara på plats då vi rapporterar in till CSN direkt, annars tar det längre tid att få sina…

 LÄS MER
 

Utbildning

Välkomna!

Medlefors folkhögskola i Skellefteå, Västerbotten, Norrland är en stimulerande folkhögskola med utbildningar för vuxna. På Medlefors får du utvecklas och växa utifrån dina egna förutsättningar. De kunskaper och erfarenheter du redan har är värdefulla och utgör grunden för ditt fortsatta lärande. Att våga pröva olika uppfattningar om människa, natur och samhälle är en del av lärandet. För att bli delaktig i samhället är det viktigt att förstå sig själv och det sammanhang man lever i.

Vi vill erbjuda dig en studiemiljö där du och dina studiekamrater tillsammans får möjlighet att utvecklas som individer med sikte på nya kunskaper och nya områden. Vi erbjuder undervisning på olika nivåer och inom olika ämnesområden. Vår ambition är att våra kursdeltagare ska lära sig nya saker och att studierna ska leda till personlig utveckling och stärkt självkänsla.

På Medlefors kan du läsa in olika behörigheter som öppnar vägar för fortsatta utbildningar eller du kan gå helt för din egen skull. I den dagliga verksamheten blandas lektioner med temadagar, författarbesök, friluftsdagar mm. Vi värnar om närvaro och delaktighet och vill vara en plats där vuxna får växa – tillsammans!

Vårt motto är: Kom som du är – gå dit du vill och gå nöjd!