.

Folkhögskola

Välkommen till skolstart våren 2019

 

Tisdag 8/1

09.30 – 11.20 – alla nya som börjar Allmän kurs, Hälsa  eller Berättande och Serietecknande . Vi träffas för upprop och information, du bjuds på lunch.

12.20 – 15.20 – alla (nya +gamla) som ska gå Allmän kurs, Hälsa och Berättande och Serietecknande i vår

Ni får handboken, brandinfo och träffa era klasser.

Viktigt att vara på plats då vi rapporterar in till CSN direkt, annars tar det längre tid att få sina pengar.

 

Onsdag 9/1  Allmän kurs och Berättande och Serietecknande. Ej Hälsa 50%

8.20 – 15.20

 

Torsdag 10/1  Allmän kurs  och Berättande och Serietecknande. Ej Hälsa 50 %

08.20 – 11.20 Ingen lunch serveras denna dag

12.20 – 14.10 Hemstudier – Gäller inte Berättande Och Serietecknande


Fredag 11/1  Alla 08.20 -15.20 Ej Berättande och Serietecknande

 

Välkomna!

 

På Medlefors får du utvecklas och växa utifrån dina egna förutsättningar. De kunskaper och erfarenheter du redan har är värdefulla och utgör grunden för ditt fortsatta lärande. Att våga pröva olika uppfattningar om människa, natur och samhälle är en del av lärandet. För att bli delaktig i samhället är det viktigt att förstå sig själv och det sammanhang man lever i.

Vi vill erbjuda dig en studiemiljö där du och dina studiekamrater tillsammans får möjlighet att utvecklas som individer med sikte på nya kunskaper och nya områden. Vi erbjuder undervisning på olika nivåer och inom olika ämnesområden. I vårt fina bibliotek hittar du referenslitteratur, skönlitteratur och tidskrifter.

En resa startar alltid med ett första steg från den plats där du befinner dig…

Länk till Schoolsoft    https://sms.schoolsoft.se/fhsk/jsp/Login.jsp?school=medlefors

 

Våra kurser

Allmän kurs / Hälsa

Allmän kurs är den kurs hos oss där du kan läsa in ämnen på grundskole- och/eller gymnasienivå. Kursen vänder sig också till dig som vill allmänbilda dig och studera för din alldeles egen skull.Tillsammans med dig resonerar vi oss fram till vilka kurser du behöver och vill läsa.

 LÄS MER
 

Berättande och serietecknande

Det finns ett skriande behov inom svensk medieindustri med betoning på spelindustrin, av duktiga illustratörer, storyboardtecknare och serietecknare. Det råder även en stark efterfrågan på högkvalitativa berättande serier från seriebokspublicister efter att den svenska seriemarknaden har expanderat stort under de senaste 5 åren

 LÄS MER
 

Seniorkurser

Medlefors erbjuder en folkhögskolekurs för seniorer. Under 12 veckor, två dagar per vecka, mellan kl 9.30 och 14.10 har du möjlighet att bland annat läsa: Hälsa, litteratur, nya tekniker i nuet och framtiden, internationella relationer – vad pågår i världen?

 LÄS MER
 

Sommarkurser

Under våren 2019 presenteras här sommarens kurser.

 LÄS MER
 

SMF

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF) i samarbete med Arbetsförmedlingen.

 LÄS MER
 

Etableringskurs

Etableringskurs på folkhögskola i samarbete med Arbetsförmedlingen.
SPIRA integration är en sex månader lång utbildning i svenska, med studie- och arbetsförberedande insatser för nyanlända. Syftet med kursen är att deltagarna ska stärka sina möjligheter att studera eller få ett arbete

 LÄS MER